ALBERTO IÑURRATEGI

Es va convertir la primavera de 2002, en el desè home del món a haver ascendit als cims dels catorze "vuit mils", amb el mèrit afegit de tancar aquell cicle per una via d'extrema dificultat i duresa: l'aresta est de l'Annapurna que, fins la data, compta amb dues úniques ascensions.
Font: FEEC

 


JUANJO SANSEBASTIÁN

És un dels personatges més sòlids, versàtils i carismàtics del muntanyisme espanyol. Es va iniciar en l'escalada als 16 anys explorant els principals massissos espanyols i, a continuació, els Alps i la Serralada Blanca dels Andes.

Entre 1981 i 1996 porta a terme nombroses activitats en el Himalaya i en el Karakórum, entre les quals destaquen Everest, K2 pel Espolón Nord, Shisha Pangma Central, Cho Oyu, Makalu, Broad Peak i Chogolisa.

Membre de l'equip fundador d'"Al Filo de lo Imposible” (TVE), el cicle documental d'aventura més rellevant a Espanya, l'èxit de la qual ha traspassat les fronteres per a convertir-se en un referent mundial en els documentals d'aventures. Va col·laborar amb Sebastián Álvaro com coguionista en alguns dels seus capítols. A més, és autor de diversos llibres, destacant entre tots ells “Quan la lluna canviï” (Desnivell) i "Cita amb el cim” (Temes d'Avui).

Juanjo Sant Sebastián, qui treballa actualment en el Departament de Relacions Externes de Bilbao Bizkaia Kutxa, ens convida a reflexionar sobre l'eterna lluita del ser humà per superar els seus límits i per conquistar els últims llocs salvatges del planeta, per a comprendre la relació existent entre home i naturalesa. 

 

 

    -