La Mostra de Cinema de Muntanya i Aventura de Figueres presenta una nova edició dedicada a la regió de la PATAGÒNIA. Situada a l’extrem sud del continent sud-americà i amb un clima influenciat pels forts vents antàrtics i les borrasques de l’Oceà Pacífic, és un dels paradisos naturals del nostre planeta amb un hàbitat natural que es manifesta en tot el seu esplendor.

Per als escaladors PATAGÒNIA és un lloc mític situat a la fi del món, on cada ascensió a les seves muntanyes suposa una aventura, d’aquí que els homes i dones que han fet d’aquell paisatge el seu entorn per a l’escalada siguin unes persones marcades per una gran capacitat de decisió, per una rellevant confiança en ells mateixos i per ésser posseïdors d’unes possibilitats físiques i tècniques d’elevat nivell.

Els protagonistes de la 6a edició de la Mostra són: IKER i ENEKO POU, LEO HOULDING i STEFAN GLOWACZ, tots ells capdavanters en l’activitat de l’aventura i l’escalada a les terres patagòniques, homes que han fet de la seva vida un compromís apassionat amb les muntanyes.

Els films que la MOSTRA DE CINEMA DE MUNTANYA I AVENTURA de Figueres ofereix són: SCREAM OF STONE (CRIT DE PEDRA) i MY RIGHT FOOT (EL MEU BON PEU). Ambdues destacades produccions marquen diferents èpoques i formes de veure el muntanyisme però expressen les mateixes emocions que sempre hi han estat presents.

Amb aquesta programació la MOSTRA vol ser un any més un àmbit de trobada obert a tots els que estimen la natura i la muntanya.

La pràctica de l’alpinisme i de la muntanya en general representa una de les expressions més grans que l’home ha pogut inventar per al seu propi plaer, tant físic com intel·lectual
Walter Bonatti a Muntanyes d’una vida
IKER i ENEKO POU (Pou Anaiak)
Eneko Pou (Vitoria-Gasteiz 1974) Instructor d’alta muntanya i professor d’esquí. Escalador i esquiador extrem, ha participat en expedicions als Andes i a l’Himàlaia.
Iker Pou (Vitoria-Gasteiz 1978) Professor d’escalada, és un dels millors escaladors en vies esportives de dificultat i en rutes de grans parets.

 

 
  -- LEO HOULDING
(Cumbria, Anglaterra. 1980). En el cas que existissin estrelles mediàtiques al món de l’escalada Leo Houlding seria sens dubte una de les principals. Jove prodigi de l’escalada britànica, el 1996 es va convertir en campió júnior de la Gran Bretanya.
Escalador, alpinista, snowboarder, surfer, paracaigudista i practicant de salt BASE, Leo Houlding és un eclèctic de les pràctiques esportives de risc. Són nombroses les seves escalades a la Patagònia: Cerro Torre, Fitz Roy, Agulles Poincenot i Egger.
        -- STEFAN GLOWACZ
Stefan Glowacz (Bavària 1965). Escalador i aventurer és considerat un dels grans noms de l’escalada actual.
Des de 1981 acumula un historial d’escalades de dificultat i en grans parets que el converteixen en un dels referents de l’escalada lliure.