La MOSTRA celebra set anys acompanyant els afeccionats al
muntanyisme i als esports d’aventura, un temps que representa certament una majoria d’edat per al festival tant com la consolidació d’una forma de fer i d’una voluntat de divulgació, ja sigui en el pla esportiu, ecològic o cultural.

La humanitat s’ha dinamitzat durant la seva existència per a la recerca de reptes que han obert pas a nous coneixements individuals i socials. La nostra societat no seria la mateixa sense el coratge i la decisió dels homes i dones que han dedicat les seves vides a l’exploració. Si afirmem que la veritable aventura és una actitud mental i personal, els nostres protagonistes RAMÓN LARRAMENDI i TOMAZ HUMAR, personifiquen aquesta afirmació, ja sigui en la solitud polar o en la vertical dels grans cims, ells són uns grans personatges de l’aventura més autèntica.

Els films que presentem: "Alone Across Austràlia”, "Coast to Coast” i “Com Penjar-se” aporten una visió original i emotiva que ens demostra que no cal ser un heroi insensible per arribar a nous descobriments i experiències i que el viatge pot esdevenir una eina de coneixement interior. Per la seva part, la pel·lícula “Into the Wild” és un apassionat al·legat a favor de les llibertats individuals front de les restriccions de la societat.
     
TOMAZ HUMAR

Ljubjiana. Eslovenia. 1969. La seva vida no ha estat fàcil: va haver de desertar per poder escapar de la guerra dels Balcans, va vorejar la tragèdia en una caiguda de la teulada de casa seva que el va deixar a tocar la mort, superant un diagnòstic d’invalidesa absoluta. Bon lector i seguidor de disciplines d’autoconeixement, sempre les ha aplicat en les seves escalades.
     RAMÓN LARRAMENDI

Ramón és un dels més
reconeguts exploradors
polars dels darrers anys,
sempre amb propostes
originals en les que ha aplicat tota la seva
tenacitat i energia. Ens
trobem davant d’un
home d’acció, mediàtic
enfront del públic i un
erudit en el desconegut
món dels esquimals i
de l’àrtic.