Facebook
 
   

 

 

 

  K2  

K2 (Gran Bretanya, 1991, 102’) / Catcinemes

És la història de dos amics, units per l’afició a la muntanya però de caràcters oposats, que els porta a intentar aconseguir el cim de la segona muntanya més alta del mon, el K2 (8.611 m.), considerada la més difícil.

 

  180º SOUTH  

180º SOUTH (EUA, 2010, 85’) / Catcinemes

És la història d’un viatge en el temps, un viatge d’ara fet al passat. El jove aventurer Jeff Johnson va trobar unes pel·lícules velles sobre un viatge llegendari que el 1968 van fer Doug Tompkins (fundador de The North Face) i Yvon Chouinard (fundador de Patagonia) des de California fins a la Patagònia profunda. L’any 2007 Johnson ho deixa tot per refer aquest viatge. Els seus ulls s’obren en veure els desastres ambientals que amenacen alguns llocs, així com alguns triomfs dels que treballen per salvar-los.

Imatges 2012   COLD  

COLD (EUA-Itàlia, 2012, 11’) / La Cate

El 2 de febrer de 2011, Simone Moro, Denis Urubko i Cory Richards es van convertir en els primers homes en pujar a un dels cims de l’Himàlaia de més de 8.000 metres, el Gasherbrum 2, a l’hivern. El viatge gairebé els va portar al límit. Aquest documental ha rebut importants premis en festivals de cinema de muntanya, per la sensibilitat, la humilitat i sobretot per l’enorme esforç tècnic que va suposar obtenir les imatges.

 
SKETCHY ANDY   SKETCHY ANDY (EUA, 2011, 24’) / La Cate

Andy Lewis se’l coneix amb el sobrenom de Sketchy Andy i és un dels millors equilibristes de grans alçades, però també és un saltador base i escalador. És conegut, a més a més, per la seva creativitat, l’estil i les innovacions en el món del funambulisme.
 
SET DESERTS  

SET DESERTS
(Catalunya, 2009, 51’) / La Cate

En Sergi Fernández és un aventurer, periodista i aficionat als esports i a la natura. L’any 2003 va proposar-se viatjar en bicicleta en solitari pels set deserts més emblemàtics del planeta: Austràlia, Atacama, Mojave, Namib, Kalahari, Gobi i Sàhara. Més de 30.000 quilòmetres d’aventures i sorpreses.

 
92 DIES ALS PIRINEUS   92 DIES ALS PIRINEUS
(Catalunya, 2011, 48’) / La Cate

L’estiu del 2010, tres escaladors de l’Empordà i la Garrotxa van decidir travessar els Pirineus del Mediterrani a l’Atlàntic escalant les 25 vies més representatives de la història del pirineisme. El resultat d’aquesta experiència és un documental, muntat pel director Jordi Canyigueral, que lliga de forma magistral i emotiva la redescoberta del Pirineu, l’excursionisme i l’escalada clàssica. 
 
FLY OR DIE  

FLY OR DIE (EUA, 2011, 24’) / La Cate

El gran escalador Dean Potter puja la paret d’una muntanya, sense lligar-se a cap corda de seguretat i quan arriba a dalt es converteix en home ocell. El documental mostra la seva filosofia, entossudit a trencar els límits, transformant aquella sensació de proximitat a la mort en felicitat per aconseguir volar. Escalada i salt base al límit.

 
FIRST ASCENT: ALONE ON THE WALL  

FIRST ASCENT: ALONE ON THE WALL
(EUA, 2011, 24’) / La Cate

Àlex Honnold, de 24 anys, assumeix un altre gran repte: la primera escalada en lliure de la ruta “Regular Northwest Face” a Yosemite. L’escalada d’aquestes grans parets, sense cap corda d’assegurança, ni paracaigudes i sense cap possibilitat de sobreviure a una caiguda, no son cap obstacle per a Honnold. Intentar assolir el cim de la paret del Half Dome, amb 600 metres de recorregut vertical, un dels reptes més grans en solitari intentats fins al moment, ensenyarà a Honnold el que vol dir tenir por.

 

    ALL I CAN   ALL I CAN (EUA, 2011, 70’) / La Cate

Els millors esquiadors del món ens ofereixen baixades impressionants per les grans pendents nevades dels sis continents, comparant les exigències de l’esquí d’alta muntanya amb els desafiament del canvi climàtic global.
Documental premiat en nombrosos festivals de cinema de muntanya, ens ofereix un viatge per els cims de l’Atles del Marroc, els fiords gelats de Groenlàndia, els cràters volcànics de Xile i les parets de la columna vertebral d’Alaska, entre d’altres.
 
protagonistes
 
Albert Bosch

Albert Bosch

Aventurer i emprenedor. Entre moltes gestes, ha creuat en solitari l’Antàrtida sense assistència: des de la costa fins al Pol Sud (1.152 km); ha participat en vuit Dakars; és corredor habitual d’ultra maratons; ha fet més de cent curses de diferents disciplines d’esports extrems, i ha escalat les muntanyes més altes de cada continent.
www.albertbosch.info/ca/

 

Edurne Pasavan

Carlos Soria

Quan tenia 51 anys, l’any 1991, va fer el seu primer cim de més de 8.000 metres. Ara, amb 74 anys, ja en porta onze, havent-se convertit en l’únic alpinista del món que ha escalat els cims més alts del planeta un cop superats els 60 anys. El seu objectiu és completar els catorze cims. Aquestes ascensions han suposat una revolució en l’himalaisme.
www.carlossoriaalpinista.com/

Silvia Vidal

Sílvia Vidal

Escaladora catalana considerada la millor del món en grans parets. Una de les darreres gestes va ser al macís del Kailash Parbat (la Índia) a on va obrir la via Naufragi (1.050 metres, A4+) que li va suposar 25 dies d’estada penjada a la paret. Aquest any ha obert una nova ruta a la Patagònia xilena. L’ha anomenat Espiadimonis de 1.500 metres de recorregut i una graduació d’A4/6b. Per obrir la ruta va estar 32 dies penjada a la paret.
www.vidalsilvia.com/

Carlos Soria