Facebook
 
   
    Pura vida  

Pura Vida
(Estat Espanyol) 84’ / La Cate
Dijous 14 / 21.00 h

Fins on arribaries per salvar la vida d’un amic?. L’alpinista Iñaki Ochoa es va posar malalt mentre ascendia l’Annapurna, un dels cims més perillosos del món on el 40% dels alpinistes que intenten fer el cim perden la vida pel camí. La petició d’auxili del seu company va provocar que es poses en marxa una de les operacions de rescat més increïbles de la historia de l’Himalaia. Pura Vida reconstrueix els 4 dies que va durar aquesta operació i que varen protagonitzar 8 persones que van arriscar les seves vides per intentar salvar la d’un amic.


    Petzl  

Petzl RocTrip China 2011
(França)23’ / La Cate
Dissabte 23 / 19.00 h

Vladimir Cellier i Julien Nadiras, 2012
Viatgem fins el sudoest de Xina, a buscar grans parets i el gran arc de Gétù. Allà ens trobem amb més de 600 escaladors, procedents de tot el món únicament per gaudir d’aquest territori desconegut per a la majoria d’ells. Un viatge intens cap a un país misteriós i escalades de bon rotllo entre amics.

Imatges 2012   cascada  

Cascada
(Canadà) 7’ / La Cate
Dissabte 23 / 19.30 h

Anson Fogel i Skip Armstrong, 2012
Plantes enredades. Pluja sense fi. Habitacions d’hotel llardoses. Fang. Menjar mosques. Virus agressius ... Perfecció. Tot això fent vacances?
Una colla de 7 amics, amb els seus caiacs, travessen la remota selva mexicana fins a trobar la cascada perfecta ... i el punt de vista perfecte. Palistes i directors de fotografia per igual, explorant un món més enllà de l’esperat.


 
SKETCHY ANDY  

North of the Sun
(Noruega) 55’ / La Cate
Dissabte 23 / 19.45 h

Documental que retrata les vivències de dos surfistes noruecs que van passar mesos netejant algunes platges remotes en una badia de l’Àrtic davant la costa de Noruega . Mentre treballaven dur, van trobar un moment agradable per surfejar algunes onades en aigües fredes (-5º). En els seus dies de descans de surf i de neteja de les platges , van poder fer una mica de senderisme per les muntanyes i fer surf de neu per elles.
El punt culminant de la pel · lícula és la magnífica fotografia de l’aurora boreal poques vegades vistes i unes vistes increïbles dels cims de les muntanyes cobertes de neu .

 

 
Trou de Fer  

Trou de Fer
(Eslovènia) 55’ / La Cate
Dissabte 30 / 19.00 h

Aquest documental porta el nom d’un lloc únic i espectacular situat a la illa de Reunión, considerat l’Everest del Barrancs. El recorregut per un profund engorjat, sorgit de l’activitat volcànica i de la gran quantitat de pluja que hi cau, suposa un desafiament de primer nivell per a exploradors i practicants del descens de barrancs.

 

 
Messner   Messner
documental / La Cate / 60’
Dissabte 30 / 19.00 h

Esta considerat el documental definitiu sobre la vida del mític alpinista Reinhold Messner. Reviu la trajectòria del considerat el millor alpinista de tots els temps, a través de la seva controvertida personalitat i també dels èxits extraordinaris que ha acumulat que el situen fins al capdamunt de la història de l’alpinisme.
   
 
protagonistes
 
Marc Pinsach

Marc Pinsach

Esportista gironí d’alt nivell que combina les curses i l’esquí de muntanya. Darrera del seu amic i company d’entrenament Kilian Jornet és el català que té el palmarès més alt en aquestes modalitats. En “Pinsi” ens mostrarà el documental “A contrapèl”, a on relata el seu dia a dia als entrenaments i a la competició.
www.marcpinsach.com/

 

José Manuel López

José Manuel López

Atleta mallorquí que ha aconseguit fer 30 Triatlons distància Ironman en 30 dies consecutius, un rècord mundial que ha batut amb un fi solidari: realitzar una tasca humanitària al poble de Panajache, a Guatemala.
En una competició organitzada per Triple Deca Ironman a la zona nord d'Itàlia, José Manuel ha portat a terme una gesta recorrent en total 114 quilòmetres nedant , 5400 quilòmetres en bicicleta i més de 1200 quilòmetres a la carrera en un termini d'un mes.

Federat en triatló, atletisme i natació, José Manuel ha compaginat el seu treball com a integrador social a Palma de Mallorca amb el seu amor per l'esport i els fins solidaris .

El passat 7 d'octubre José Manuel va posar el colofó ??a la seva participació en el Triple Deca Ironman en els voltants del llac de Garda, un entorn de luxe per fer aquesta prova.

Però el mallorquí no s'atura aquí , el seu projecte engloba també un altre més gran: batre el rècord del món d'Ironman realitzats en 365 dies . El rècord actual es troba en 41 , però tal com ho porta estem segurs que aconseguirà superar-lo.

Denis Urubko

Aquest alpinista de la República del Kazakhstan és un dels himalaistes més reconeguts a nivell mundial, ha guanyat el Piolet d’Or en una ocasió i ha estat nominat en quatre més. El 2009 va completar els catorze vuitmils sense òxigen. Ha escalat dos pics dels més alts i més difícils de l’Himalaia en època hivernal: el Makalu i el Gasherbrum II, juntament amb Simone Moro. En la seva trajectòria ha fet més de 1.500 ascensions, trenta-dos considerades d’alta qualitat superior.