Facebook
 
   
     

Meru (87’)
Estats Units (2015)
Jimmy Chin
Escalada

Dijous 17 novembre / 21.00 h
Sessió Diòptria.

Tres amics, escaladors professionals, lluiten contra el seu passat, contra els seus errors, i ho fan al lloc més inhòspit per fer-ho: el pic Meru, el més complicat i perillós de l’Himalaya.

Veure el trailer

     

Suri (65’)
Eslovenia (2015)
Pavol Barabás
Diversitat cultural

Dissabte 19 novembre / 19.00 h

Viatge d’aventura fins a la tribu Suri. Una tribu que lluita per decidir les seves tradicions i forma de vida. És una reflexió sobre el futur i l’extinció masiva de les cultures humanes. La diversitat cultural és necesaria per a la supervivencia de la civilització en el mon globalitzat.

Veure el trailer


 
     

Zahhak (8’)
Alemanya
Lutz Eichholz
Monocicle

Dissabte 19 novembre / 19.00 h

El protagonista ha trobat a l’Iran la gent més hospitalària del mòn, i també un dels descensos més llargs d’aquest planeta. La diferència d'altitud del cim de la Muntanya Damavand fins a la seva vall, és més gran que des de la Muntanya Everest al seu campament base. La dificultat: baixar-lo amb monocicle.

Veure video


     

Eclipse (31’)
Anthony Bonello
Fotografia i esqui

Dissabte 19 novembre / 19.00 h

Durant els últims dos anys el fotògraf Rubén Krabbe, havia estat pensant en una idea: filmar a un esquiador en un pendent silueteada per un eclipsi solar. Aquesta és una oportunitat única per moltes raons i principalment perquè els eclipsis solars són només visibles des d'un lloc determinat del planeta.

Veure el trailer

     

Important places (10’)
Estats Units
Gnarly Bay i Forest Woodward
Passeig en caiac

Dissabte 26 novembre / 19.00 h

L’any 2013, el cineasta Forest Woodward va fer un viatge pel riu del Grand Canyon amb el seu pare, de 77 anys, que ja l’havia fet 43 anys abans en un caiac de fabricació casolana. Forest, espera que aquest viatge l’ajudi a aprendre a redescobrir el seu pare quan era jove, descobrir les diferents respostes sobre la família, a saber envellir, i admirar els paisatges que conformen la seva memòria.

Veure el trailer


   
 

Valley Uprising (98’)
Estats Units
Peter Mortimer i Nick Rosen
Escalada

Dissabte 26 novembre / 19.00 h

La vall de Yosemite sempre ha estat considerada la meca dels escaladors. Alguns d’aquests hi ha establert la seva llar i els avenços més importants de l’escalada s’han produït en les seves parets. És el documental definitiu sobre la història de la vall més emblemàtica de l’escalada mundial.

Veure el trailer

 

   
 
protagonistes
 

ALEX TXICON (Bizkaia, País Basc)

De ben petit va iniciar-se al muntanyisme, al seu entorn immediat, però aviat va passejar-se pels Pirineus, pels Alps, i als 21 anys ja trepitjava el seu primer 8000 (Broad Peak). Des d’aleshores no ha parat, sumant cims de tot el mòn.
L’any 2005 es va convertir en càmara del programa “Al filo de lo imposible”, fet que el va portar a grans expedicions alpinístiques. Però aquest ritme el va esgotar, i va decidir-se per noves aventures i per un alpinisme més pur: cares nord, noves rutes, estil alpí,...
A més d’alpinista, Alex és aizkolari i practicant de salt base.

www.alextxikon.com

JUANITO OIARZABAL (Araba, País Basc)

Juanito Oiarzabal va ser el primer espanyol i la sisena persona del món en aconseguir pujar els 14 cims de més de vuit mil metres, i alhora la tercera en fer-ho sense l’ús d’oxigen artificial, darrera de Reinhold Messner i de Erhard Loretan. Fins ara ha aconseguit 26 vuit mils, fet que ho converteix en un rècord mundial. Actualment està immers en un nou repte: aconseguir ser la primera persona que repeteix cim en tots els 14 cims de més de vuit mil metres, i només n’hi falten 4 !!!
Ha estat càmara del programa “Al filo de lo imposible”, i ha escrit diversos llibres de muntanya.

www.juanitooiarzabal.com