Facebook
 
   
     

North Face (122’)
Alemanya (2008)

Dijous 9 novembre / 21.00 h
Sessió Diòptria

Amb els seus 3.970 m. el mont Eiger va ser una de les darreres muntanyes dels Alps a conquerir-se. L’any 1936 uns soldats alemanys reben les ordres de pujar a l’Eiger per la seva cara nord, encara verge. Una ascensió que esdevindrà molt difícil i arriscada. Ho aconseguiran?
Vibrant pel·lícula d’escalada, basada en fets reals.

Veure el trailer

     

Solidream. Les Oeuvres du Pamir (52’)
França (2015)

Dissabte 11 novembre / 19.00 h

A les llunyanes muntanyes del Pamir, al centre d’Àsia, tres amics fan una travessa amb unes bicicletes fetes amb canyes de bambú, treball realitzat per joves artesans-enginyers francesos. Com a repte extra, dues escalades de cims salvatges a gairebé 6 000 m, i en tot moment conèixer aquells que treballen en coherència amb el seu entorn. Des de casa seva, fins a les muntanyes de Tadjikistan, la seva aventura ens convida a qüestionar el significat i l’abast de les nostres accions.

Veure video

     

Incognita Patagonia (20’)
Espanya (2016)

Dissabte 11 novembre / 19.00 h

Incognita Patagònia és una exploració d’escalada i de cartografia glaciar, a més de ser un projecte d’investigació històric per explorar i recórrer el camp de gel Cloué (illa de Hoste, al sud d’Amèrica del Sud), un dels reptes pendents dels muntanyencs a la
Patagònia, al cor d’una zona en gran part inexplorada. Eñaut Izagirre, Ibai Rico i Evan Milles, amb el suport
del programa de Joves Exploradors de National
Geographic i de Bilbao Mendi Film Festival.

Veure el trailer

     

Next Stop: Greenland (30’)
(Espanya, 2012)

Dissabte 18 novembre / 19.00 h

Una aventura a Groenlandia. Tres escaladors i quatre saltadors de salt base junts, units per un objectiu comú: escalar i saltar des de la magnífica muntanya Ulamertorsuaq. Escaladors que hauran d’apendre a volar i saltadors de salt base que hauran d’escalar. Alguns van descobrir noves aficions que encara practiquen...
El documental reflexa la part humana que s’amaga darrera cada expedició.

Veure el trailer


   
 

Homo Montserratinus (73’)
Catalunya (2015)

Dissabte 18 novembre / 19.00 h

El documental “Homo Montserratinus” planteja dues maneres de concebre l’escalada, la tradicional i l’esportiva. Les dues contraposades. I alhora tracta sobre la seguretat i la manera de relacionar-se amb l’entorn. Rodat a Montserrat, entès com el gran referent de l’escalada al nostre país, i amb els testimonis de diferents generacions d’escaladors reconeguts, pretén reflexionar sobre l’ètica, la por o el risc d’una activitat que històricament s’ha debatut entre aquestes dues disciplines.

Veure el trailer

The Mont Rebei Project (20’)
França (2014)

Dissabte 11 novembre / 19.00 h

Al congost de Mont Rebei (Lleida) hi ha una de les parets de roca més llargues d’Espanya. Per aquest motiu un equip internacional de saltadors amb corda s’hi desplacen i hi estableixen un campament base durant dies. El motiu: fer un nou rècord mundial de salt amb corda. Dies de feina per un salt de pocs segons.

Veure el trailer
   
 
protagonistes
 

FERRAN LATORRE

Autèntic home de la muntanya, ha estat el primer català en aconseguir el repte de pujar els 14 cims de més de vuit mil metres.
Va iniciar-se a l’excursionisme de ben petit, de la ma del seu pare i companys de l’escola. Es va decantar per l’escalada esportiva, en roca i en gel, on va aconseguir grans fites, aconseguint el piolet d’or l’any 1995 per l’obertura de vies als Alps. La fascinació per l’alta muntanya el va impulsar cap a l’alpinisme. Vies als Pirineus i als Alps, van anar forjant aquest alpinista, que va formar-se com a càmera d’alçada en el programa “Al Filo de lo Imposible”, fet que el va portar a iniciar-se a aconseguir els cims de les muntanyes més altes del planeta. Ja sense la pressió de les càmeres va continuar sumant vuitmils i altres cims importants, aconseguint un altre piolet d’or l’any 2008, per la seva ascensió al Gasherbrum.

www.ferranlatorre.com

XAVI MARINA

Aquest pastisser de Blanes va començar a còrrer per contrarestar els tastets que feia en la seva feina. Aquesta va ser l’excusa per sortir a entrenar cada dia. Es va enganxar. Va començar a apuntar-se a curses populars, que guanyava amb facilitat. Van sorgir les proves d’ultrafons, els triatlons, proves de gran resistència a tot el món: India, Costa Rica, Namibia, Xile, Brasil, Perú, Israel, Japó, cercle Polar Àrtic etc… superant nous reptes en cada lloc. I aquesta és la seva història: no és només còrrer i viatjar, sinó llevar-se cada dia amb grans fites, amb reptes per anar-se superant i disfrutant de cada moment.

www.xavimarina.com